Invigning av Jordkulan

Vi är glada för det stora intresset för våra projekt att restaurera jordkulan och tjärdalen. I byn Wargsmåla finns möjligheter att få många natur och kulturupplevelser. Upptäck rester av slaggvarp, tjärdalar, gå en gölrunda eller varför inte vandra gamla kyrkvägen. Kanske vi möts då lovar vi att berätta en sann historia från byn. Alla skrönor som finns om händelser i Wargsmåla betraktar vi som absolut sanning.





måndag 17 mars 2014

Någonstans att bo

Alla behöver någonstans att bo, så även våra småfåglar.
 Det har gått 20 år sedan förra upplagan tillverkades, då blev det 110 st, årets upplaga beräknas till 30 st. Men annars är allt sig likt från förra gången, virket kommer från vår egna skog. sågat i början på 90-talet på byns såg, Valles såg.
Måtten är dom samma nu som då, fåglarna har inte förändrat sig, det går åt 1,5 meter brädor , 10 spikar, lite verktyg och ca 12 minuter av vår tid.
Ingångshålet variera mellan 25-35 mm beroende på vad man vill ha för hyresgäst bland småfåglarna, Staren behöver dock 50 mm samt att holken är 5 cm djupare. Sittpinne är numera förbjudet men i övrigt får vem som helst tillverka och sätta upp holkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar