Invigning av Jordkulan

Vi är glada för det stora intresset för våra projekt att restaurera jordkulan och tjärdalen. I byn Wargsmåla finns möjligheter att få många natur och kulturupplevelser. Upptäck rester av slaggvarp, tjärdalar, gå en gölrunda eller varför inte vandra gamla kyrkvägen. Kanske vi möts då lovar vi att berätta en sann historia från byn. Alla skrönor som finns om händelser i Wargsmåla betraktar vi som absolut sanning.





onsdag 2 april 2014

Här är det jag som är kung



Vi har tidigare skrivit om att vi observerat mer och mer tjäder de senast åren, vilket är till allas stora glädje, vad det beror på är svårt att säga, tjäders faror är regniga och kalla somrar, grävling, mård, räv vildsvin kråkfåglar är andra faror, undersökningar visar att 50% av alla kycklingar tas första månaden av dessa rovdjur. Undersökningar visar också att endast ca: 10 % av alla kycklingar  når 1 års ålder.
Här nedan kan vi se en Vargsmåla-tupp som klarat alla faror , och gärna visa upp sig i all dess prakt med fina djupa blåa färg, gröna bröst, bruna vingar, röda ögonbryn, otroligt snygg

3 kommentarer:

  1. Jättefin!
    Har du tagit bilden själv?
    F

    SvaraRadera
  2. det är jag som står bakom kameran, eller rättare sagt sitter

    SvaraRadera
  3. Kul! Gissar det var de objektivet som nicke lagt ut på facebook.
    Har aldrig sett tjäder.
    F

    SvaraRadera