Invigning av Jordkulan

Vi är glada för det stora intresset för våra projekt att restaurera jordkulan och tjärdalen. I byn Wargsmåla finns möjligheter att få många natur och kulturupplevelser. Upptäck rester av slaggvarp, tjärdalar, gå en gölrunda eller varför inte vandra gamla kyrkvägen. Kanske vi möts då lovar vi att berätta en sann historia från byn. Alla skrönor som finns om händelser i Wargsmåla betraktar vi som absolut sanning.





lördag 5 juli 2014

Sketnabäck



Sommar med blommor längs vägen vid Sketnabäck. Var ligger nu Sketnabäck ? Jo en del kanske känner igen vägen, det är vid, som vi idag säger brandbrunnen vilket är mellan Valles såg och vårt hus på Målen.


 Men brandbrunnen  är ju också borta idag, men troligen kommer vi att säga brandbrunnen i väldigt många år till, och om 100 år så kanske någon ställer frågan vad namnet brandbrunnen kommer sig av.

Så nu ställer vi frågan om någon vet vad  namnet Sketnabäck kommer ifrån (namnet är ca: 100 år gamalt), första rätta svar belönas med en present, ditt svar vill vi ha senast 1/8 2014  

Det var ingen som gav sig till känna vad ordet kommer ifrån , så nu idag 8/8 så tar vi bladet från munnen, för sisådär 100 år sedan tvättade man sin kläder vid bäcken som rinner här och nedströmms så blev vattnet lite smutsigt / grummligt / skitigt och av skitet kommer sketnabäck  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar