Invigning av Jordkulan

Vi är glada för det stora intresset för våra projekt att restaurera jordkulan och tjärdalen. I byn Wargsmåla finns möjligheter att få många natur och kulturupplevelser. Upptäck rester av slaggvarp, tjärdalar, gå en gölrunda eller varför inte vandra gamla kyrkvägen. Kanske vi möts då lovar vi att berätta en sann historia från byn. Alla skrönor som finns om händelser i Wargsmåla betraktar vi som absolut sanning.





måndag 18 maj 2015

Geolog Mikaelsson är bergsäker

Jan Mikaelsson är säker på att det inte var så ensamma på Svarvarmålen som man kan tro.
Jan säger,  - tänk er följande, ta bort alla granar, då såg man kanske flera hundra meter och garanterat någon rökpelare från någon annan bostad.
Tillsammans med naturguide Annika Gans och Ingmar Eriksson gick vi igenom hur de troligen bodde och hur de levde på Svaravaremålen
Vi avslutade med en titt på tjärdalen, man kunde nästa se tjäran komma rinnande när Jan beskrev hur det gick till, för Jan berättade med stor inlevelse. Men en sak kunde Svenne och jag lära dessa besökare, but hade de inte hört talas om, men nu kan de det. Kan ni ?



2 kommentarer:

  1. Christina Larsson19 maj 2015 kl. 00:23

    Jan är en fantastisk lärare. Önskar jag hade varit med :-)

    SvaraRadera
  2. Han ska ut fler gånger dit så du kanske kan hänga på nästa gång han ska dit. Han tyckte den var en mycket fin plats och nästa gång ska han ha med sig sin fru och visa. Man blir ännu mer taggad att hålla det fint när man får beröm av en sådan kille.

    SvaraRadera