Invigning av Jordkulan

Vi är glada för det stora intresset för våra projekt att restaurera jordkulan och tjärdalen. I byn Wargsmåla finns möjligheter att få många natur och kulturupplevelser. Upptäck rester av slaggvarp, tjärdalar, gå en gölrunda eller varför inte vandra gamla kyrkvägen. Kanske vi möts då lovar vi att berätta en sann historia från byn. Alla skrönor som finns om händelser i Wargsmåla betraktar vi som absolut sanning.





söndag 6 september 2015

- Det är vägen att ta dem



Så sa en gammal storfiskar till oss för många år sedan när han berättade om en stor gädda som han tog i sjön Esbjörn.

Andreas tycker inte att det är så märkvärdigt att ta en gädda på 6,3 kg i Hultebräan, bara man vet hur man ska göra. Och hur gör han ? . Här får du en kort beskrivning.
Flötestrolling heter tekniken
Vad tekniken går ut på är att man med hjälp av en långsamt drivande båt "metar" med betesfisk, inte olikt trolling och mete, skillnaden är dock att man fiskar med ett flöte på vattenytan och är i rörelse. Det vanligaste och mest effektiva är att använda en elmotor för att föra båten framåt, den låter minimalt och har en lugn och jämn gång. Betesfisken fäster man vanligtvis med två stycken trekrokar. Vad som gör flötestrolling så effektivt är dels att man använder sig av naturliga beten, men även att man ger betet en mer naturlig gång eftersom man för fram betet i en långsamtgående rörelse. Var i sjön och på vilket djup man fiskar på är en stor hemlighet.  -Det är vägen att ta dem säger Andreas
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar