Invigning av Jordkulan

Vi är glada för det stora intresset för våra projekt att restaurera jordkulan och tjärdalen. I byn Wargsmåla finns möjligheter att få många natur och kulturupplevelser. Upptäck rester av slaggvarp, tjärdalar, gå en gölrunda eller varför inte vandra gamla kyrkvägen. Kanske vi möts då lovar vi att berätta en sann historia från byn. Alla skrönor som finns om händelser i Wargsmåla betraktar vi som absolut sanning.





söndag 2 juli 2017

Skogen växer bättre med kunskap

Med kunskap om hur man ska sköta skogen ökar både värdet och känslan att ha en välskött skog, om man gör de åtgärder man lärt sig. Visserligen ha synen på hur man ska sköta sin skog ändrats något sedan dessa bilder togs, men att röja och gallra i rätt tid gäller fortfarande. Denna kurs i fält hölls 1991 av skogsstyrelsen i Nybro med ledning av Leif Robertsson och Kämsta
Från vänster. Bo Johansson, Einar Fransson, Leif Robertsson, Bo Karlsson (skymd) Kämsta, Valter Jonsson, Åke Götberg, Erik Hörnander, Carls-Axel Petersson, Sven-Olof Petersson, ............ ? , Bengt Petersson, Ville Dahlin, Dag Hultqvist . Bilden är från väster om Flathällan.







I röd tröja , Lars Hörnander
                           
                        Från vänster Rune Engstrand , Ville Dahlin
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar