Invigning av Jordkulan

Vi är glada för det stora intresset för våra projekt att restaurera jordkulan och tjärdalen. I byn Wargsmåla finns möjligheter att få många natur och kulturupplevelser. Upptäck rester av slaggvarp, tjärdalar, gå en gölrunda eller varför inte vandra gamla kyrkvägen. Kanske vi möts då lovar vi att berätta en sann historia från byn. Alla skrönor som finns om händelser i Wargsmåla betraktar vi som absolut sanning.





lördag 6 januari 2018

Förste man ut i år



Att skriva i jordkulans gästbok i skenet av två ljuslågor var Christinas grabb Axel Larsson, det var första gången han var där och lyssnade på tystnaden från gångna tider vid Svarvaremålen.


Christina och Axel tände även ett ljus hos Calle och vi konstaterade på den lindens längd vi planterade att tiden går.


3 kommentarer:

  1. Hej! Fredrik Åsenius igen. Kom att tänka på er, när jag bläddrade i Kalmar Fornminnesförenings skrift från 1958. På sidorna 73 - 75 berättar Ann-Sofi Schotte-Lindsten om den forskning som bedrivs på länets jordkulor. Står inget speciellt om er 'kula, men kanske kan vara något att gräva i.
    Hälsningar västve'.
    Fredrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska kolla där, men du Fredrik Åsenius, vi hade en "tråd" på vår blogg från den 20 maj 2017 där vi skrev lite, där i slutet hade jag en fråga till dig som du kanske inte ha sett, har du funnit vem som bodde på Svarvaremålen ? du kan väl gå tillbaka till det inlägget så fortsätter vi där

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera