Invigning av Jordkulan

Vi är glada för det stora intresset för våra projekt att restaurera jordkulan och tjärdalen. I byn Wargsmåla finns möjligheter att få många natur och kulturupplevelser. Upptäck rester av slaggvarp, tjärdalar, gå en gölrunda eller varför inte vandra gamla kyrkvägen. Kanske vi möts då lovar vi att berätta en sann historia från byn. Alla skrönor som finns om händelser i Wargsmåla betraktar vi som absolut sanning.





onsdag 30 januari 2019

I granbarkborrens spår



Ingen går fri, alla har drabbats mer eller mindre, Kalmar län hör till de värst drabbade man uppskattar att en halv miljon kubikmeter är angripet i Kalmar län.

För vår del handlar det om ca 60 st granar, som nu Sydved får ta hand om, Magnus snitslar  och planerar för skördaren ska hitta det träd som ska avverkas.

Vi är inte ensamma i skogen, den sista veckans snö indikerar på många olika djur rör sig i skogarna där i bland två lodjur.

Väl tillbaka vid bilen blir det lite kaffe, samtidigt som Magnus visar tekniken, där finns lagrat vad vi gjort tidigare år och vad vi ska göra hösten 2020

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar