Invigning av Jordkulan

Vi är glada för det stora intresset för våra projekt att restaurera jordkulan och tjärdalen. I byn Wargsmåla finns möjligheter att få många natur och kulturupplevelser. Upptäck rester av slaggvarp, tjärdalar, gå en gölrunda eller varför inte vandra gamla kyrkvägen. Kanske vi möts då lovar vi att berätta en sann historia från byn. Alla skrönor som finns om händelser i Wargsmåla betraktar vi som absolut sanning.





onsdag 23 oktober 2019

Antar utmaningen.



Ingen går fri. Alla skogsägare och skogsbolag har fullt fokus på angripna gran som granbarkborren har angripit. Har med hjälp av Magnus Eriksson på Sydved lagt upp en plan på avverkning.

Sedan återstår det att se vem som vinner, men en sak är säker, kampen kommer att bli hård, oftast behöver vi  hjälp av naturen själv eller av andra djur och fåglar som kanske tycker om att äta dessa baggar, klimatet i vinter och till nästa vår kommer också att ha stor betydelse.
Här visar Magnus en granbarkborre


 

2 kommentarer:

  1. Har precis haft Sydved hemma med en figth med barkborrarna.Det blev 1500m3.

    SvaraRadera
  2. Jag har sett att du avverkat. Hoppas vi klarar oss 150 m3, men man vet inte vad som händer framöver det kommer säkert att bli mer tyvärr.

    SvaraRadera