Invigning av Jordkulan

Vi är glada för det stora intresset för våra projekt att restaurera jordkulan och tjärdalen. I byn Wargsmåla finns möjligheter att få många natur och kulturupplevelser. Upptäck rester av slaggvarp, tjärdalar, gå en gölrunda eller varför inte vandra gamla kyrkvägen. Kanske vi möts då lovar vi att berätta en sann historia från byn. Alla skrönor som finns om händelser i Wargsmåla betraktar vi som absolut sanning.





torsdag 30 april 2020

På väg till Polen



Men vi stannar i Sverige, närmare bestämt 300 m N.V om Hakgöl. Här bodde ett original av större slag vid namn Göran Hansson allmänt kallad HansaGödden. 
HansaGöddens hus på Polen

Trots att det kanske är 80-90 år sedan han bodde här så finner vi tydliga spår av liv såsom påskliljor, hinkar, stenrös, jordkällare mm.

Luddes och vårt mål med utflykten är egentligen att förbättra gränsmarkeringen, det var hög tid för detta, Bengt markerade 1980 när han köpte Haralds gränserna, men sol, vind, snö gör att det behöver bytas samt röjas.
Tomten vid Polen

Vi hinner med lite kaffe och en och annan historia, vi känner av den fina tiden när det börja grönska,allt känns bra och minerna är glada.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar