Invigning av Jordkulan

Vi är glada för det stora intresset för våra projekt att restaurera jordkulan och tjärdalen. I byn Wargsmåla finns möjligheter att få många natur och kulturupplevelser. Upptäck rester av slaggvarp, tjärdalar, gå en gölrunda eller varför inte vandra gamla kyrkvägen. Kanske vi möts då lovar vi att berätta en sann historia från byn. Alla skrönor som finns om händelser i Wargsmåla betraktar vi som absolut sanning.





söndag 16 december 2018

Lokaltidningen Barometern



Vår sjö Hultebräan har varit i fokus denna veckan.  Efter att SVT sände ett inslag om vattensäkningen på 3,5 meter  så var inte tidningen Barometern  sena att hänga på med att göra en sida med bild och text.


Kalmar vatten försvara naturligtvis sin rätt att ta vatten och hävdar att sänkningen inte påverkat djur och miljön speciellt mycket, miljöhandläggarn i Nybro kommun verkar mer kritisk till sänkningen men konstatera att Kalmar vatten inte gör något juridiskt fel.


Man kan dock fundera varför inte Kalmar inte har haft något bevattningsförbud, det är  politikerna som tar detta beslut. Är det så att de sitter för långt ifrån verkligheten och inte vet var det får för konsekvenser på vår sjö.  Samma sak är det i Kronberg,  Växjö tar vatten 6 mil väster ut i Ljungby. Ljungby har haft bevattningsförbud medan i Växjö kan man vattna gräsmattorna gröna, nog är det lite konstigt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar